"Go mad och möte mad" myntades i filmer  med Edward Persson för mycket länge sedan.

För alla som inte var med på den tiden när denne fryntlige skådespelare gjorde sitt segertåg över landet kan konstateras att hans kändisskap gott kunde mäta sig med dagens stjärnors.

Mat eller mad som man säger på skånska fanns för det mesta med på vita duken med honom.

Mat är förstås ett tidlöst begrepp. Ett av de bästa sätten att skapa gemenskap är väl att bänka sig kring borden för en riktigt god måltid.

Det har en grupp kvinnor i Tidaholm tagit till sig och de träffas varannan vecka  kring matborden på ABF och äter tillsammnans.

I går var det dags igen och efter inledande småprat på arabiska, afghanska, persiska och svenska enades de om att det var svenska som gällde, ett språk som de alla brottas med till vardags för att hitta sin nisch in i det svenska samhället.

Den här dagen var det Hiefaa som bjöd på  go mad och möe mad med en syrisk kycklingrätt. På god svenska redogjorde hon för receptet för rätten med sin bas av ris och grönsaker till kokt kyckling och aning av bl a kanel som spännande underton. Till efterrätt en kaka med choklad, Kastar var namnet.

Faten länsades och mätta och belåtna gavs betyget "gott!" och "jättegott!" till kvällens värdinna. Nästa gång är det Soayla som bjuder och då med en rätt med hemort i Afghanistan.