En rast i solen den sommaren  Jenny Ahlström hälsade på hos familjen Videlius i Grä. Till hösten skall hon tillträda sin första tjänst som lärarinna. Det är ont om arbeten och hon hamnar i en småskola på landet. Hon är fylld av förhoppningar och ser med spänning fram emot att få tillämpa det hon lärt sig på seminariet. 

Hon och Harry, näst yngste sonen i familjen Videlius, fattar tycke för varandra den här sommaren. Jenny är lycklig. De båda planerar för ett liv tillsammans en gång i framtiden när Harrys mamma gått ur tiden.

Ingenting blir riktigt så som Jenny hoppats på. I den lilla byn hopas problemen och man ser med misstro på den nya lärarinnan. Hon passar inte in och motståndet växer. 

 I romanen möter vi Jenny tio år efter att hon tillträtt sin tjänst. För att klara av en allt mer bister verklighet har hon börjat tröstäta och tröst finner hon också i en fantasivärld som får ödesdigra resultat. Med tillbakablickar skildras hur den unga lärarinnan bryts ner för att till slut finna en slags frid utan återvändo.

Ett skrivhäfte påträffat i ett dödsbo kom att bli inspiration och i viss mån faktabank för romanen.

 

Romanen om Jenny finns som e-bok och häftad på Adlibris och Bokus och som e-bok Amazon.

Även häftad efter beställning: campbellmaria45@gmail.com. Kampanjpris 65 kronor inklusive frakt.